Термо блокови 


 Енергетско ефикасен термо блок кој штеди време и пари. Термо блокот во процесот на производство содржи мала количина на адитиви и додатоци, во согорувањето на блоковите се формираат мали шуплини (пори) со кои се обезбедуват одлични термички изолациони својства. Дебелите надворешните ѕидови обезбедуваат добра звучна изолација. Термоблокот е направен исклучиво од природни материјали (глина и струготини), без синтетички адитиви по европски стандарди и норми.

МАТЕРИЈАЛИ ШТО КЕ БИДАТ ВГРАДЕНИ ВО НАШИОТ НОВ ОБЈЕКТ ''ФИНКИ'' ВО КАРПОШ  II НА УЛИЦА ''ОРЦЕ НИКОЛОВ ''

Прозорци
Капитол вградува тип на прозорец GENEO од производителот REHAU од Германија, кој е шесткоморен профил со 3 стакла, К - ниско емисионо стакло и термоизолационо 4сезонско стакло, полнето со АРГОН - гас. Овој тип на прозор е производ со најдобрар квалитет и најдобри параметри на нашиот пазар. Максимална звучна и термоизолација и заштеда до 76% електрична енергија во лето, а 76% заштеда на топлина во зима. Гаранција од производителот е 30 години.

КАПИТОЛ ИНЖЕНЕРИНГ гради современи енергетски ефикасни домови  со иновативните термо блокови на хрватската компанија „Нексе“ (Nexe)  и новата генерација на Rehau прозорц.и Капитол   гради домови кои ќе Ви заштедат  енергија и пари.